Perunakroketit
Perunakroketit ovat herkullisia, fritattuja perunapyöryköitä. Perunamuusista pyöräytetyt perunapallot leivitetään ja fritataan kuumassa öljyssä. Voit tarjoilla lämpimät perunakroketit esimerkiksi vain majoneesin kera tai osana ateriaa.
Ainesosat
- 400 g Oolannin Muusiperuna 400 g
- 1 dl maitoa
- 1 kpl kananmuna
- 1 dl juustoraaste
- suolaa
Leivitykseen
- vehnäjauhoja
- kananmunaa
- korppujauhoja
- pankojauhoja
Piparjuurimajoneesi
- 4 dl Felix majoneesia
- 0.5 dl Felix Piparjuuritahnaa
- suolaa
- puolikkaan sitruunan mehu
Ohjeet
- Valmista perunamuusi pussin ohjeen mukaisesti, mutta käytä nesteeksi vain 1 dl maitoa. Jäähdytä. Pyörittele massasta pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin odottamaan leivitystä.
- Leivitys:Laita yhteen astiaan vehnäjauho, toiseen rikottu kananmuna ja kolmanteen sekoita korppujauhoja ja pankojauhoja.
- Aloita pyörittelemällä pallot ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauho-pankojauho-seoksessa.
- Lämmitä kattilassa n. 1 l rypsiöljyä 170 asteeseen. Frittaa kroketit kuumassa öljyssä 4-5 kerrallaan, niin että ovat pinnalta kullanruskeita. Katso, että öljy ei pääse jäähtymään. Tarjoile heti esimerkiksi piparjuurimajoneesin kanssa.
Piparjuurimajoneesin valmistus
- Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua hetki jääkaapissa.
Hyvää ruokahalua!Katso myös muut reseptimme.