Perunarieskat
Perunarieskat valmistuvat nopeasti Oolannin Muusiperunasta. Rieskan päälle sopii erinomaisesti esimerkiksi kylmäsavustettu kirjolohi, ranskankerma ja kirjolohen mäti. Herkullinen perunarieska sopii vaikka iltapalaksi tai vieraille tarjottavaksi.
Annokset 12 perunarieskaa
Ainesosat
Taikina
- 400 g Oolannin Muusiperuna 400 g
- 2 kpl kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- suolaa
- voita
Täytteeksi
- kylmäsavukirjolohta
- ranskankermaa
- kirjolohen mäti
- ruohosipuli
Ohjeet
- Valmista Oolannin perunamuusi pussin ohjeiden mukaisesti. Anna muusin jäähtyä. Sekoita kanamunat ja vehnäjauho kylmään perunamuusiin. Lisää suola.
- Ota ruokalusikallinen taikinaa ja aseta leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Taputtele rieskan muotoon märillä käsillä. Kypsennä rieskat 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Sivele uunituoreille perunarieskoille voita ja nauti.
Hyvää ruokahalua!Katso myös muut reseptimme.